sreda, 05. oktobra 2022. | 20:31
Najnovije vesti

Tači: Stav SAD jasan – takse moraju biti ukinute

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je stav SAD jasan – takse moraju biti ukinute, dodajući da će u suprotnom to biti ozbiljna “prepreka strateškoj saradnji i novim velikim američkim investicijama na Kosovu”.

 

Hašim Tači je na svojoj Fejsbuk stranici napisao da su “tvrdoglavost i izostanak mudrih odluka produbili izolaciju Kosova i značajno narušili odnose sa SAD”.

“Zadržavanje takse ozbiljna je prepreka koja onemogućava stratešku saradnju i nove velike američke investicije na Kosovu. Stoga je potrebno da se hitno donesu ispravne odluke, što je bio ključni zahtev i poruka na sastanku sa sekretarom Pompeom i savetnikom za nacionalnu bezbednost O’Brajanom”, istakao je Tači.

“Moj poziv vladi i političkom sektoru je jasan. Trebalo bi bez odlaganja da donesu ispravne strateške odluke koje će zaustaviti izolaciju, otvoriti dijalog za konačno rešenje i ojačati doživotno prijateljstvo i stratešku saradnju sa SAD. Eventualno oklevanje i izostanak brzih, mudrih, potpunih i delimičnih odluka je nepotrebno, jer su te odluke jedini način za postizanje naših državnih i strateških ciljeva”, napisao je Tači na Fejsbuku.

Podeli na: