Најновије вести

Током 13 дана јуна на Косову заражено више особа него у целом мају

На Косову је за 13 дана у јуну регистровано 354 позитивних случајева заразе коронавирусом, а у последња два дана регистровано је чак 111 позитивних на ковид-19.

 

У првој половини јуна регистровано је више позитивних случајева него током целог маја, када је број заражених био 277, иако је јун месец у коме су ублажене мере предузете против пандемије.

У току маја било дана када број заражених није био двоцифрен, а 24. маја није забележен ниједан нови случај заразе.

На Косову је од 1. јуна почела трећа фаза ублажавања мера против пандемије, али је забележен и пораст позитивних случајева, па су здравствене институције најавиле могућност повратка мера изолације.

Национални институт за јавно здравље препоручио  је затварање свих институција у којима постоје запослени који су заражени коронавирусом.

На Косову је 30. маја било укупно 199 активних случајева коронавируса, док је у недељу, 14. јуна евидентирано 477.

Први случајеви коронавируса на Косову регистровани су 13. марта. Март је завршен са 112 позитивних случајева, док је најгори за Косово био април, када је било 694 позитивна случајева. Подаци говоре да је 12. априла био дан са највише позитивних случајева, укупно 79.

До сада је на Косову регистровано укупно 1.437 позитивних случајева, излечено је 928 пацијената, а 32 су преминула.

Најтеже погођене општине су Вучитрн са 196 случајева, следе Приштина са 168 и Призрен са 155.

Од последица коронавируса на Клиници за заразне болести у Приштини данас је преминула жена из Призрена, саопштило је Министарство здравља у саопштењу за јавност.

“На клиници је преминула пацијенткиња Р.М. (1944.) из општине Призрен. Пацијенткиња се лечила на одељењу интензивне неге ове клинике, а уз дијагностикован ковид-19 имала је и друге пратеће болести”, наводи се у саопштењу.

Од почетка пандемије на Косову је умрло 33 пацијента којима је дијагностикован ковид-19.

Подели на: