субота, 10. јуна 2023. | 03:37
Најновије вести

У Северној Митровици отворена сва бирачка места

Тачно у 7 часова отворено свих 23 бирачких места у Северној Митровици, на којима ће своје право гласа моћи да оствари 17.568 грађана.

 

 

Председник Општинске изборне комисије у Северној Митровици Слободан Димитријевић потврдио је за Косово Онлајн да су сва бирачка места отворена на време.

“Сва бирачка места су отворена на време, у седам бирачких центара, укупно 23 бирачка места. За сада као што видите све тече без проблеме и у овако раним јутарњим часовима имамо добар одзив бирача. Надам се да ће сви у току дана искористити своје бирачко право и ја позивам све грађане да изађу и да искористе то своје право“, рекао је Димитријевић.

Димитријевић је напоменуо да ће смањење броја бирачких места довести до повећане гужве не појединим местима.

“Иако по закону бирачко место може да има највише 900 гласача, имамо пар бирачких места у српским срединама где има преко 900 уписаних бирача, 930 или 950, па се самим тим плашим да може доћи до гужве на тим бирачким местима, а сви добро знамо да је ово време ковида-19 и да требамо предузети све мере како бисмо обезбедили како чланове бирачких одбора тако и бираче који долазе”, рекао је Димитријевић.

Он је искористио прилику да обавести грађане да је обезбеђен довољан број маски и дезинфекционих средстава.

“Постоје сва заштитна средства и уколико их бирачи не поседују добиће их на улазу у бирачки центар у ком гласају тако да без проблема могу доћи и обавити своју грађанску дужност“, закључио је Димитријевић.

Подели на: