У Србији 67 нових случајева коронавируса, у последња 24 часа без жртава

Према последњим подацима, у Србији је регистровано 67 нових случајева коронавируса. Од тог броја, 28 њих је из Смедерева. У последња 24 часа без жртава.

 

У Србији су од последњег извештаја тестиране 3.644 особе, од који је 67 било позитивно на коронавирус. У последња 24 часа није било перминулих од ковида 19.

Епидемија коронавируса се стишава
Епидемија корона вируса се стишава, али се и даље повремено јављају локална жаришта и то углавном у радним колективима, јер су затворени простори у којима људи проводе више сати – најризичнији, објашњавају епидемиолози.
Једно од мањих жаришта тренутно је у Зајечару, у тамошњем позоришту укупно је 14 заражених, али нико нема тежу клиничку слику.
Према поледњим подацима Завода за јавно здравље Пожаревац, у турској фабрици “Кајзен” у Смедереву код још две особе потврђено је присуство коронавируса, тако да у је тој фабрици до сада потврђено укупно 23 случаја. Сви су хоспитализовани. За још око 50 њих се чекају резултати.
Имунолог Срђа Јанковић рекао је за РТС да је епидемиолошка ситуација повољна, али да споро опада број новооткривених случајева на дневном нивоу. Рекао је да се нада ће током лета да буде дан без новооболелих од ковида 19.

Подели на: