Најновије вести

У српским срединама за сада нема позитивних на корона вирус

Косовско Поморавље у коме живи око 30.000 Срба

 

У региону Косовског Поморавља где живи око 30.000 Срба до 3. априла у срединама претежно настањеним српским становништвом није било регистрованих случајева позтивиних на заразну корона вирус.

-Имали смо два сумњива случаја у селу Пасјану, међутим јуттрос нам је јављено да су они негативни на коронавирус- каже директор здравственог центра „Гњилане“, др Зоран Перић. Пменути здрвствени центар нфункционише у оквиру здравственог система Репуболике Србије.

Према речима др Перића у здравственом центру „ Гњилане“ се примењују све неопходне мере у спречавању појаве и ширења зараазне болести узроковане вирусом Ковид 19.Ових данс птрко Владе Републике Србије обезбеђено је једно амбулантно возило за поменути здравтевени центар , а такође обезбеђене су и довољне количине неоходне медицинске опреме за спречавање појаве и ширења корона вируса.

У зовом здравстеном центру ових дана очекују стурчну помоћ која подразумева и долазак лекара са института Батут у Београду , који ће подићи ново одбране од корона вируса.

Додајмо је а је у региону Косовског Поморавља у неколико албанских села региствоване особе оболеле од корона вируса. Једно од тих села је Топоница код Косовске Каменице, где је пре неколико дана регистровано 11 особа позитивних на корона вирус.

Продавнице прехрмабене робе у региону Косовског Поморавља су добро снабдевени основним, жоивотним намирницама, а већина становника поштује упуства и мере које се тичу спречавања појаве и ширења корона вируса. Све надлеженс службе, где предњаче локалне самоуправе, али и хуманитарне организације свакоднев спороводе низ мера и активности на овом плану. И у Косовском Помораљу важи забрана кретања у периоду од 17 000 до 0600 часова која се поштује од стране грађана, са малим изузецима.

С.И.

Подели на: