utorak, 06. decembra 2022. | 07:40
Najnovije vesti

U srpskim sredinama za sada nema pozitivnih na korona virus

Kosovsko Pomoravlje u kome živi oko 30.000 Srba

 

U regionu Kosovskog Pomoravlja gde živi oko 30.000 Srba do 3. aprila u sredinama pretežno nastanjenim srpskim stanovništvom nije bilo registrovanih slučajeva poztivinih na zaraznu korona virus.

-Imali smo dva sumnjiva slučaja u selu Pasjanu, međutim juttros nam je javljeno da su oni negativni na koronavirus- kaže direktor zdravstvenog centra „Gnjilane“, dr Zoran Perić. Pmenuti zdrvstveni centar nfunkcioniše u okviru zdravstvenog sistema Repubolike Srbije.

Prema rečima dr Perića u zdravstvenom centru „ Gnjilane“ se primenjuju sve neophodne mere u sprečavanju pojave i širenja zaraazne bolesti uzrokovane virusom Kovid 19.Ovih dans ptrko Vlade Republike Srbije obezbeđeno je jedno ambulantno vozilo za pomenuti zdravteveni centar , a takođe obezbeđene su i dovoljne količine neohodne medicinske opreme za sprečavanje pojave i širenja korona virusa.

U zovom zdravstenom centru ovih dana očekuju sturčnu pomoć koja podrazumeva i dolazak lekara sa instituta Batut u Beogradu , koji će podići novo odbrane od korona virusa.

Dodajmo je a je u regionu Kosovskog Pomoravlja u nekoliko albanskih sela registvovane osobe obolele od korona virusa. Jedno od tih sela je Toponica kod Kosovske Kamenice, gde je pre nekoliko dana registrovano 11 osoba pozitivnih na korona virus.

Prodavnice prehrmabene robe u regionu Kosovskog Pomoravlja su dobro snabdeveni osnovnim, žoivotnim namirnicama, a većina stanovnika poštuje upustva i mere koje se tiču sprečavanja pojave i širenja korona virusa. Sve nadležens službe, gde prednjače lokalne samouprave, ali i humanitarne organizacije svakodnev sporovode niz mera i aktivnosti na ovom planu. I u Kosovskom Pomoralju važi zabrana kretanja u periodu od 17 000 do 0600 časova koja se poštuje od strane građana, sa malim izuzecima.

S.I.

Podeli na: