недеља, 05. фебруара 2023. | 12:56
Најновије вести

Унапређење безбедности и сигурности грађана

Осојане, Драгољевац, Добруша и Кашица у општини Исток добили уличну расвету

 

У циљу стварања бољих услова за живот у повратничким селима Осојане, Драгољевац, Добруша и Кашица у општини Исток, реализован је пројекат уличне расвете. Пројекат је реализован у склопу пете фазе програма ”Повратак и реинтеграција на Косову” од стране Министарства за заједнице и повратак и Канцеларије Европске уније у Приштини. Корист од реализације поменутог пројекта имају мештани наведених села из српске, албанске, ромске, бошњачке и египћанске заједнице.
У набројаним селима процес повратка није завршен, и зато је пројекат јавне расвете од велике важности за све мештане јер обезбеђује нормалне услове за живот и рад. Очекује се да јавна расвета у повратничким срединама значајно унапреди безбедност и сигурност свих мештана у вечерњим часовима.
Милош Станковић, саветник министра за заједнице и повратак присуствоао је техничком пријему пројекта и том приликом пред окупљеним мештанима поновио да ће бољи живот повратника увек бити главни приоритет Министарства за заједнице и повратак и министра Далибора Јевтића лично.
Дужина уличне расвете у селу Осојане је 1500 метара. У Добруши око 200, Драгољевцу 1200 метара, док је у селу Кашица монтирано 30 лед лампи. Рализација пројекта јавне расвете завршена је у року а за имплементацију је била задужена Међународна организација за миграције (ИОМ).

М.Ч.

Подели на: