уторак, 30. маја 2023. | 10:49
Најновије вести

Универзитет несебично помогао у борби против Ковида19

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је данас са ректором Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици Здравком Витошевићем о функционисању те високошколске институције у условима епидемије коронавируса.

 

Витошевић је директора Канцеларије за КиМ информисао о одвијању наставе, плановима за реализацију испитних рокова, као и о предстојећем упису бруцоша.

Ђурић је констатовао да је Приштински универзитет са привременим седиштем у Косовској Митровици шампион дигиталне револуције, јер је извео велики подвиг организујући међу првима у региону спровођење онлајн наставе, која се одвија на свим факултетима овог Универзитета, што ће омогућити успешан завршетак семестра.

Ђурић је истакао да су студенти Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици у првим редовима борбе са коронавирусом, јер су се у великом броју прикључили волонтерима који свакодневно брину о снабдевању грађана.

Тиме су, према његовим речима, студенти Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици положили важан испит, који није у њиховом факултетском програму, а то је испит хуманости и родољубља.

Ђурић је захвалио Витошевићу и на чињеници да је Универзитет несебично помогао у успостављању привремене ковид болнице у кампусу Студентског центра у Косовској Митровици.

Подели на: