Најновије вести

Васић: Нељудскост и страхота шта ради суд у случају за убиство Ивановића

Дејан Васић, адвокат Драгише Марковића, изјавио је за Косово Онлајн да је јутрос од стране Суда у Приштини обавештен о одлагању заказаног новог припремног рочишта у предмету за убиство Оливера Ивановића, и да му је речено да ће му у току дана бити послато образложење који су разлози одлагања рочишта.

 

 

Васић истиче да је ово страхота и нељудскост коју не зна како да назове.

“Ако се деси то што мислим да ће се десити и ако се због тога овај предмет развуче на још тешких месец дана за људе који су у притвору, онда би требало неко ко је много паметнији од свих нас да погледа и да каже да је ово срамота што се тим људима ради“, рекао је Васић.

Када су у питању могућности које су на располагању адвоката, Васић каже да није много тога у њиховим рукама.

“Ми можемо да учествујемо својим педантним и савесним радом и никако другачије, а они који доносе одлуке су превашодно суд и тужилац који све то води, покреће и води да тако кажем главну игру. Оно у шта сам сигуран је да ће ти људи бити проглашеним невиним и да ће овај процес остати црна мрља у правосуђу Косова за сва времена“, напомиње Васић.

Васић каже и да је тужилац одлуку Апелационог суда сасвим занемарио.

“Тужилац је, народски речено, према одлуци Апелационог суда приступио са тоталним ,нефермањем’. Он је поступио као да Апелациони суд ништа није рекао, као да никакво упутство није ни дао. Они су подигли потпуно исту оптужницу уз мале и глупе измене које су учинили. Да сам на месту тог судије ја бих спасио своју душу и свој образ тако што бих сада одбацио ту оптужницу”, закључио је Васић.

Подели на: