petak, 03. februara 2023. | 01:15
Najnovije vesti

Vatrogasna vozila za Zvečan i Zubin Potok

Na zahtev gradonačelnika Zubinog Potoka i Zvečana, Agencija za vandredne situacije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova je ovim opštinama donirala dva savremena vatrogasna vozila.

 

Primopredaji vatrogasnih vozila u Prištini prisustvovali su vatrograsci i komandiri vatrogasnih stanica iz Zvečana i Zubinog Potoka, koji su se zahvalili na donaciji rekavši da će im ova vozila umnogome olakšati rad.

„Nama je ovakva donacija od velikog značaja, normalno da ćemo biti efikasniji,brži i bolji sa novim kamionom. Ovo je specijalizovano vozilo koje će nama puno značiti. Do sada smo radili sve intervencije samo sa jednim kamionom koji i nije u potpunosti bio tehnički ispravan“, rekao je Komandir vatrogasne stanice u Zvečanu Janko Radomirović.

„Zahvaljujem se Agenciji i Ministarstvu unutrašnjih poslova na donaciji koja će umnogome mnogome pomoći vatrogascima u izvršavanju zadataka, a takođe će doprineti bezbednosti građana od požara“,istakao je Komandir vatrogasne stanice u Zubinom Potoku Saša Božović.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević i direktor odeljenja Vatrogasne službe i spasavanja Mulabezi Miljaim istakli su značaj donacije.

„Ovo je velika pomoć za Opštine Zubin Potok i Zvečan. Iskreno se nadam da će biti što manje korišćena.Verujem da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i ubuduće sarađivati sa opštinama i izlaziti u susret zahtevima gradonačelnika, u skladu sa našim mogućnostima“, rekao je zamenik ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević.

„Danas delimo dva vozila opštini Zubin Potok i Zvečan, koja će njihovim korisnicima dobrodoći jer su do sada imali stara vozila. Zahvaljujući novim vozilima mogu se očekivati brže i efikasnije intervencije“, istakao je Mulabezi.

Vatrogasne stanice u Zubinom Potoku i Zvečanu su na ovaj način dobile značajno pojačanje u gašenju požara koji su u letnjem periodu česti u u blizini takozvanog „Malog Zvečana“ i tvrđave.

Podeli na: