subota, 10. decembra 2022. | 02:46
Najnovije vesti

Venac cveća u znak sećanja na žrtve bombardovanja

Opština Zubin Potok obeležila 22 godine od NATO agresije na SRJ

Polaganjem cveća na spomenik žrtvama NATO bombardovanja u centru varoši, opština Zubin Potok obeležila je 22 godine od početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju.
Predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović sa svojim saradnicima i članovi porodica stradalih u NATO agresiji iz Zubinog Potoka, odali su poštu i zahvalnost borcima koji su žrtvovali svoje živote u odbrani svoje zemlje i naroda od agresije NATO pakta 1999. godine.
Poruka koju svakog 24. marta okupljeni šalju sa ovog mesta jeste da ne smemo nikad zaboraviti junake, žrtve i razaranje naše zemlje, da smo u obavezi da čuvamo sećanje na 78 dana neprestane borbe, kako bismo ih preneli i na buduća pokolenja.
Posle polaganja cveća na spomenik žrtvama bombardovanja1999. predstavnici opštine Zubin Potok pogledali su izložbu umetničkih fotografija povodom NATO bombardovnja, na kojima se može videti jedina istina o stradanju i herojskom otporu našeg naroda koji je bombardovan i razaran bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN i u suprotnosti sa međunarodnim pravom.
 S.Đ.

 

Podeli na: