sreda, 28. septembra 2022. | 09:15
Najnovije vesti

“Vidovdanski moto skup” večeras u Kosovskoj Mitrovici; Gosti rok grupa “Kerber”

Prvi “Vidovdanski moto skup“ biće održan u Kosovskoj Mitrovici večeras, u organizaciji Moto kluba „Gazimestan“.

 

Centralni deo manifestacije je muzički program koji će od 19 sati, biti održan na ploči kod STŠ „Mihajlo Petrović Alas“, a u okviru kojeg će, nakon uvodnog nastupa lokalnih muzičara (DJ Džo i Kontra bend iz Štrpca) koncert održati rok grupa Kerber.

Kako je za Radio Kosovska Mitrovica rekao predsednik moto kluba „Gazimestan“ Dušan Mlađović, ova manifestacija se održava prvi put u ovoj organizaciji, i za razliku od „Bajk rok misije“ koja je ranijih godina održavana, „Vidovdanski moto skup“ podrazumeva spontano okupljanje bajkera iz celog regiona, bez defilea i organizovanog kretanja glavnim državnim i opštinskim putevima.

Poenta je, kako kaže, da u večernjim satima svi stignu do Kosovske Mitrovice i zajedno uživaju u druženju i dobroj muzici.

„Najveća podrška i partner u organizaciji je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, lokalne samouprave sa severa Kosova i Metohije i mnogobrojni pojedinci sa lokala“ kaže Mlađović.

Od njega saznajemo da je Moto klub „Gazimestan“ formiran prošle godine u decembru. Sedište kluba je u Zvečanu, ali okuplja bajkere iz cele zemlje i trenutno ih je 12 najaktivnijih.

„Formalno, klub je oformljen u decembru prošle godine, ali mi se družimo i vozimo zajedno duže od dve godine. Naš član može biti svako ko se pronađe u ovoj priči“ kaže sagovornik Radio Mitrovice sever.

Inače, manifestacija je humanitarnog karaktera i sav prikupljen prihod, biće upućen braći Lazaru i Božidaru Radosavljenić iz sela Ulije kod Leposavića.

Podeli na: