Витошевић: На ректорском колегијуму одлучујемо о даљем начину наставе

Проширени ректорски колегијум где ће бити одлучено како ће се, сходно насталој епидемиолошкој ситуацији, даље одвијати настава на факултетима приштинског универзитета са седиштем у Косовској Митровици одржаће се данас у 12 сати, рекао је за Радио Косовску Митровицу проф. др Здравко Витошевић ректор Приштинског универзитета.

 

”Ми се редовно информишемо у Заводу за јавно здравље и Кризном штабу каква је ситуација и по ономе што ја знам ми ћемо вероватно прећи на онлајн наставу , а сто се тиче вежби, колоквијиума и испита они ће се одржавати уз поштовање мера заштите. Водићемо рачуна о броју студената и оно што су за сада правила у која сам ја упућен више од 12 студената не сме да буде у групи.

Оно сто је битно, како каже, сваки од факултета организује испите и вежбе у зависности од броја студената, да се што мањи број професора и студената у једном тренутку нађе на факултету.

“Код нас је добро сто смо имали обуке за видео образовање и образовање на даљину и ми смо мања средња ка мањој форми високошколског система који је идеалан за извођење ове врсте наставе. Стога ћемо се трудити да свим студентима у ово доба епидемије пружимо максимум”, додао је Витошевић.

Подели на: