Најновије вести

Вјоса Османи у Бриселу тражи притисак ЕУ на Београд

Вршилац дужности председника привремених институција у Приштини Вјоса Османи затражила је од комесара за проширење и суседство ЕУ Оливера Вархељија да та организација утиче на Београд у спровођењу споразума потписаних у Бриселу.

 

“Што се тиче дијалога Османи је истакла потребу уједињења читавог политичког спектра око овог процеса, како би он био успешно завршен. Она је од ЕУ тражила да буде гласна у односу са Србијом, како би спровела споразуме потписане у Бриселу”, наводи се у саопштењу из канцеларије Вјосе Османи.

Од Вархељија са којим се састала у Бриселу тражила је помоћ Европске комисије да убеди државе чланице у либерализацији виза за житеље Косова.

Пренела је да је процес ЕУ међу кључним циљевима у Приштини, потврђујући вољу институција и грађана за даљим унапређењем у овом процесу.

“Битно је да будемо свесни да недостатак амбиције или ангажовања од сваке стране у процесу европских интеграција значи да подршка и поверење грађана на путу интеграција у ЕУ може да се оштети”, казала је Османи.

Подели на: