понедељак, 20. фебруара 2023. | 11:25
Најновије вести

Вучић са амбасадором Француске о даљем јачању сарадње

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Републике Француске Жан-Луја Фалконија, са којим је разговарао о билатералним односима и недавној посети Паризу.

 

Председник Вучић пренео је француском амбасадору Фалконију захвалност за гостопримство председника Макрона.

“Председник Макрон је један од ретких државника, угледних и утицајних у оквирима европске и светске политике и економије, који је увек спреман да чује српске ставове и разуме тежину нашег положаја”, рекао је Вучић.

Он је изразио задовољство што председник Макрон намерава да поново посети Србију, јер је његова посета 2019. године оставила посебан траг у историји српско-француских односа и дала им нови замајац.

“Добри односи са Француском од изузетне су важности за Србију лично ћу пратити реализацију заједничких пројеката”, наводи се у саопштењу кабинета председника.

Констатовано је да пројекат београдског метроа добро напредује и да прати планирану динамику.

Размотрен је и напредак других великих пројеката попут радова на аеродрому “Никола Тесла”, којим управља француски “Ванси” и санације депоније Винча, у којој учествује француски “Суец”.

На састанку, којем су присуствовали министри Небојша Стефановић и Синиша Мали, разговарало се о даљем јачању сарадње, посебно у области инфраструктуре, као и у области одбране, односно војно-техничке сарадње.

Вучић је и овом приликом изразио наду да ће Србија, прихватањем нове методологије за вођење преговора са ЕУ, остварити напредак на европском путу.

Подели на: