среда, 15. марта 2023. | 18:14
Најновије вести

Вучић честитао Бајдену: За јачање сарадње

Председник Александар Вучић упутио је честитку председнику Сједињених Америчких Држава Џозефу Бајдену.

 

“Примите моје искрене честитке поводом ступања на одговорну дужност председника Сједињених Америчких Држава, уз најбоље жеље за добро здравље и много успеха, на добробит Ваше земље и свих њених грађана”, наводи се у честитки, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Истакао је да дубоко верује да ће Бајден дужност обављати са истинском посвећеношћу, неисцрпном енергијом и јасном визијом, која одликује, каже, његову дугу политичку каријеру и богато државничко искуство.

“Нема ништа часније од служења домовини, не посустајући пред великим изазовима, какве носе неизвесна времена са којима је свет сада невољно суочен”, наглашава Вучић.

У честитки, председник подсећа да се ове године навршава 140 година од успостављања дипломатских односа Србије и САД.

“У претходном периоду смо обележили важне јубилеје из заједничке историје, сећајући се светлих примера нашег савезништва на страни истине и правде. Управо су они били снажан подстицај да ми, у Србији, настојимо да односе са САД вратимо на ниво истинског партнерства, какви су били и какви треба да буду, упркос ожиљцима које су оставила времена неразумевања и неслагања. Уверен сам да ћемо, уз међусобно поштовање и заједничке вредности, у Вама имати партнера за јачање политичког дијалога и економске сарадње.

Зато ми дозволите да Вам упутим позив да, сада као председник САД, посетите Србију, са надом да Вам је претходни боравак 2016. године остао у лепом сећању и да је жеља за богатијим српско-америчким везама обострана”, наводи се у честитки председника Вучића.

Подели на: