Најновије вести

Вучић: Добар састанак са тројицом најближих Трампових људи

Председник Александар Вучић поручио је да је на крају посете САД имао састанак са тројицом најближих сарадника Доналда Трампа – Џаредом Кушнером, Робертом О’Брајаном и Ричардом Гренелом и навео да такви састанци неће променити политику САД, али ће помоћи да се чују ставови Србије.

 

Председник је, гостујући на Пинку, рекао да је његово обраћање на конференцији Америчко-израелског савета за јавне послове у Вашингтону, значајно за Србију, јер је то један од најважњиих скупова на свету, и јер је то једна од најмоћнијих лобистичких група која има веома огроман утицај на америчко јавно мњење и политику.

“То је место са којег нам се пружила прилика да остваримо бољи контакт са најважнијим америчким функционерима”, рекао је Вучић.

Он је навео да је после тога, у великој мери захваљујући обраћању на АИПАЦ, имао ненајављени састанак са “тројицом од тројице” најближих људи Доналду Трампу.

“То је био добар састанак, трајао је дупло више времена него што је било предвиђено, у малој, морнаричкој соби у Белој кући. На таквим састанцима је другачија атмосфера, рекао бих боља атмосфера. Изненадио сам се, указали су ми велику част”, рекао је Вучић.

Говорећи о томе како је до састанка дошло, Вучић је реако да је он требало да има билатерални састанак са О’ Брајаном, али да ти амерички функционери међусобно комуницирају и да су другови у правом смислу те речи.

“То неће променити политику, али ће помоћи драстично и на озбиљан начин да се наши ставови чују и да имамо више разумевања у будућности, што је од огромног значаја за Србију”, рекао је Вучић.

Подели на: