sreda, 30. novembra 2022. | 17:54
Najnovije vesti

Vučić i Erdogan: Posle pandemije nastavljamo ekonomsku saradnju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Turski predsednik je rekao da je svojim pozivom želeo da izrazi podršku predsedniku Vučiću i građanima Srbije u borbi protiv zarazne bolesti Koviđ19.

 

Osim na prijateljskoj podršci, predsednik Vučić je predsedniku Erdoganu zahvalio na konkretnoj pomoći u zaštitnoj opremi koju je Turska pre dva dana poslala u Srbiju, naglasivši da je ona simbol razumevanja i prijateljstva dveju zemalja, posebno kad se zna da Turska ima više od 40.000 obolelih.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su međusobno izrazili žaljenje zbog žrtava bolesti u Srbiji, odnosno u Turskoj. Oni su takođe izrazili nadu da će preduzete odgovorne mere predostrožnosti doprineti da gubitak ljudskih života bude što manji, a da će ekonomske mere uticati na to da Srbija, odnosno Turska, ispune svoje planove za budućnost.

Dvojica predsednika su se saglasili da koronavirus ne razlikuje nacije i religije i da je saradnja među državama od presudnog značaja za uspešno suprotstavljanje širenju zaraze u svetu.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su se dogovorili da se, ubrzo po okončanju pandemije, sastanu i nastave razgovore o srpsko-turskoj ekonomskoj saradnji, kao i saradnji u drugim oblastima.

Podeli na: