utorak, 06. decembra 2022. | 08:08
Najnovije vesti

Vučić i Stefanović uputili saučešće povodom tragedije na Filipinima

Predsednik Aleksandar Vučić i ministar odbrane Nebojša Stefanović uputili su saučešće povodom pogibije filipinskih vojnika u avionskoj nesreći prilikom sletanja.

 

Filipinski vojni avion, u kom su bile 92 osobe, srušio se dok je pokušavao da sleti na ostrvo Džolo, u provinciji Sulu.

Predsednik Vučić uputio je saučešće predsedniku Filipina Rodrigu Duterteu, u kojem se, navodi:

“Iako je u ovakvim trenucima teško naći reči utehe za one koji su izgubili svoje najbliže, znajte da građani Republike Srbije dele njihovu tugu. Uveren sam da ostaje plemenito sećanje na ljude koji su izgubili život na vojničkoj dužnosti, što je najveća žrtva koja se može prineti domovini”, navodi se u pismu predsednika Vučića predsedniku Duterteu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je telegram saučešća Sekretaru za nacionalnu odbranu Republike Filipini Delfinu Lorenzanu.

“U ovom teškom trenutku, moje misli i misli svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije su sa prijateljskim narodom Filipina. Nadam se da će se pripadnici Oružanih snaga, koji su spaseni iz srušenog aviona, čime je izbegnuta još veća tragedija, uspešno oporaviti”, naveo je Stefanović.

Podeli na: