nedelja, 02. oktobra 2022. | 22:24
Najnovije vesti

Vučić na Saboru SPC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na poziv patrijarha Irineja, prisustvuje sednici redovnog godišnjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve.

 

Zasedanju Sabora SPC, u Patrijaršiji, prisustvuje i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Predsednik Srbije će se obratiti članovima Sabora, sa kojima će razgovarati na temu aktuelne situacije u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali i drugim pitanjima od značaja za Srbiju i srpski narod uopšte, kao i za odnose države i crkve.

Vučić je juče izjavio da je ponosan što će imati priliku da prisustvuje Saboru SPC na kojem će, kako je najavio, govoriti o KiM, današnjoj poziciji Srbije i odnosu države prema crkvi, kao i da će istinama i činjenicama odgovoriti svima onima koji su tražili “njegovu anatemu i govorili najlošije stvari o njemu”.

Povodom medijskih navoda da su neke vladike protiv njegovog obraćanja, naglasio je da je za njega velika čast što će prisustvovati tom događaju i da je to prilika da predstavi ono što radimo i da odgovori na sve neistine.

“Uopšte se neću se libiti da onima koji su tražili moju anatemu i govorili najlošije stvari o meni odgovorim, ne uvredama, nego činjenicama i da govorim o budućnosti Srbije”, rekao je Vučić.

Predsednik je zahvalio patrijarhu Irineju na pozivu da učestvuje na Saboru i naveo da će imati mnogo volje i energije da govori o Kosovi i Metohiji, poziciji Srbije danas i odnosu države prema crkvi.

Izrazio je uverenje da će njegovo prisustvo Saboru biti od značaja za dijalog i razgovor onih koji ne moraju uvek isto da misle.

Podeli na: