sreda, 28. septembra 2022. | 09:27
Najnovije vesti

Vučić posle sastanka sa Lajčakom: Odluke iz Prištine donete da se proteraju Srbi sa KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao posle sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, da su odluke Prištine u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama usmerene da se Srbi proteraju sa severa KiM i da se napravi nova Oluja. Jasno je da nema dijaloga i razovora, naglasio je Vučić.

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da od danas imamo promenu situaciju na Zapadnom Balkanu, u našoj zemlji i na Kosovu i Metohiji.

“Trebalo je zajedno da se obratimo Miroslav Lajčak i ja. Nisam želeo da dovedem njega u neprijatnu situaciju. Mi smo uvek spremni za dijalog”, napomenuo je Vučić.

“Šta je to što se danas dogodilo. Šta je to što žele kosovski Albanci, ali ne samo da oni žele, nego su i podržani od Zapada. Osujećivanje prava za ulaženje sa ličnim kartama Srbije na KiM. Doneli su i drugu odluku, da se napravi nova Oluja, da se registruju takozvane RKS tablicama, ubeđivaće ljude da ih stave, pa ako ih ne ubede onda će da otimaju vozila”, naglasio je.

Vučić je rekao suština je da godinama trpimo laži i predstavnika KVINTE i predstavnika Albanaca.

“Planiraju opšti napad na sever Kosova, najkasnije 1. okotbra”

“Godinama trpimo laži predatvnika Kvinte i kosovskometihijskih Albanaca”, rekao je Vučić.

“Nije mi problem što misle da smo glupi, već što misle da su oni mnogo pametni. Navešću nekoliko primera”, kaže Vučić.

“Spalili su desetine naših crkava i manastira i pobili desetine ljudi, a kao nagradu su dobili nezavisno Kosovo, dok su se u Beogradu svađali oko fotelja”, rekao je Vučić.

Vučić podseća i na teške odluke Međunarodnog suda pravde zbog nekih glupih pitanja.

“Posle toga smo seli za sto i dobili Briselski sporazum. Od tog Briselskog sporazuma Srbi su sve ispunili. Jedina stvar koju Priština je trebala da ispuni nije ispunila. I kako je moguće da petorka zapadna ćuti, a kada Srbi okače baner ZSO, onda idete u zatvor”, ističe predsednik Sebije.

Vučić je rekao da su potom rešili da nas maltretiraju sa taksama više godina, da ruše CEFTU, a onda i da upadaju specijalci sa dugim cevima na sever.

“Onda su se setili da treba dalje da provode teror i počeli su da pričaju od reciprocitetu. I tu dolazimo do najvećeg licemerja zapada. Pred izbore su govorili: “Ne brinite, mi radimo na tome”. Računali su da će ovi njihovi da me pobede na izborima. Ali naravno dodatno i to da se pokaže našim ljudima dole da oni ne mogu da imaju Srbiju. Najbrutalnije su činjenice da njih ne interesuje međunarodno javno pravo, i to sam sve saopštio Miroslavu Lajčaku od A do Š”, rekao je Vučić.

Razovarao sam sa predstavnicima Srpske liste i oni neće to više da trpe. Priština je dala rok do kraja novembra, planiraju opšti napad na sever Kosova, najkasnije 1. okotbra, to građani treba da znaju i da su ih podržali predstavnici Kvinte, kaže Vučić.

Naš odgovor biće trezven, ali ubitačan, nećemo nikakve vojne akcije da preduzimamo

Vučić je rekao da će ovo biti interesantno leto i jesen. “Mene interesuju oni što diriguju sve ovo, molim ih da svoju aroganciju malo spuste”, napomenuo je Vučić.

“Ja kao predsednik mogu da kažem žda nemamo više kud, 10 godina se borimo da pronađemo kompromisno rešenje, ali kompromis niko neće, samo gledaju kako da proteraju naš narod”, naglasio je.

Dodao je da će odgovor Beograda biti trezven, ali ubitačan, ali nećemo nikakve vojne akcije da preduzimamo.

“Rekao sam im sve, nije probllem što misle da smo mi mnogo glupi, nego što misle da su oni mnogo pametni”, istakao je Vučić.

“Kada se pomene Rezolucija 1244 mnogi gledaju u daljinu”

Predsednik Srbije kaže da kad se govori o Ukrajini svima su puna usta teritorijalnog integriteta, a kada se pomene Rezolucija 1244 mnogi gledaju u daljinu kao da ne razumeju o čemu se radi.

“Ovde je jasno da nema dijaloga i razgovara. Biće mnogo problema. Uvek ćemo gledati da sačuvamo mir ali drugi to ne žele, ne samo Albanci sa Kosova, nego i njihovi mentori”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će ovo biti interesantno leto i jesen.

“Mene interesuju oni što diriguju sve ovo, molim ih da svoju aroganciju malo spuste”, napomenuo je Vučić.

“Ja kao predsednik mogu da kažem da nemamo više kud, 10 godina se borimo da pronađemo kompromisno rešenje, ali kompromis niko neće, samo gledaju kako da proteraju naš narod”, naglasio je.

Dodao je da će odgovor Beograda biti trezven, ali ubitačan i istinit, ali nećemo nikakve vojne akcije da preduzimamo i molimo da ne diraju naš narod i da ne oduzimaju njihovu imovinu.

“Rekao sam im sve, nije problem što misle da smo mi mnogo glupi, nego što misle da su oni mnogo pametni”, istakao je Vučić.

 

Podeli na: