Најновије вести

Вучић: Приштина поднела захтев за пријем у СЕ, сутра седница Савета за националну безбедност

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је добио званичну информацију да је Приштина поднела захтев за пријем у Савет Европе. Ментори Приштине су много јачи, ову игру воде кључне западне земље, а ми смо мала слободарска земља која чува свој суверенитет и право на своје одлучивање, поручио је Вучић. Најавио је за сутра у 11 часова седницу Савета за националну безбедност.

 

 

Александар Вучић, који је у Београду отворио Сајам аутомобиле, изјавио је да је министарка спољних послова и дијаспоре привремених приштинских институција Доника Гервала предала и званичан захтев за улазак Приштине у Савет Европе и оценио да је тиме Приштина срушила још један споразум који су потписали, а то је Вашингтонски споразум.

Најавио тим поводом за сутра у 11 часова седницу Савета за националну безбедност.

Поручио је да ће Србија дати све од себе да покаже да може да се бори.

“Ментори Приштине су много јачи, ову игру воде кључне западне земље, а ми смо мала слободарска земља која чува свој суверенитет и право на своје одлучивање”, поручио је председник.

Нагласио је да нема повлачења и предаје пред уценама. “Они ће све да ураде да признамо независност такозваног Косова, а на нама је да чувамо своју земљу”, поручио је председник.

Навео је и да је Приштина добила подршку САД за улазак у Партнерство за мир, али да то све њима не вреди превише уколико не добију од Србије зелено светло.

“Ово има додатни ефекат на односе у региону, коме је то потребно и ко је Приштину наговорио да поднесе ову иницијативу, наш одговор мора да буде паметан и миран, да сачувамо стабилност”, рекао је Вучић.

Подели на: