Најновије вести

Вучић разговарао са Чакрабартијем видео-везом

Председник Србије Александар Вучић одржао је данас путем конференцијског позива састанак са председником Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сумом Чакрабартијем.

 

Тема састанка била је сарадња Србије и ЕБРД у условима пандемије КОВИЂ19, као и њен утицај на привредни раст Србије и Западног Балкана и на глобална економска кретања.

Вучић је рекао да пандемија има велики утицај на економију Србије, али да се показало да су здраве и стабилне јавне финансије допринеле да будемо отпорнији на тај утицај од других у региону. Он је додао да је стање наших финансија такво захваљујући и подршци ЕБРД.

Чакрабарти је честитао Вучићу на томе како је Србија одговорила на актуелне изазове и рекао да је импресиониран предузетим мерама, посебно на фискалној страни, што иначе није лако учинити.

Вучић је рекао и да се нада наставку добре сарадње и да су инвестиције ЕБРД у приватни сектор, посебно у мала и средња предузећа више него добродошле.

Током састанка је посебна пажња посвећена плановима за сарадњу ЕБРД са локалним самоуправама, које ће допринети развоју градова и места у Србији.

Поред председника, састанку су присуствовали министри финансија и здравља Синиша Мали и Златибор Лончар.

Подели на: