četvrtak, 01. decembra 2022. | 01:51
Najnovije vesti

Vučić sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata o jačanju saradnje i razvoju bilateralnih odnosa

Predsednik Repubike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu Mubarakom Saidom al Daherijem, sa kojim je razgovarao o daljem jačanju saradnje u različitim oblastima i razvoju bilateralnih odnosa, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

 

Mubarakom Saidom al Daheri je Aleksandru Vučiću preneo pozdrave i pozivno pismo predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana za zvaničnu posetu.

Predsednik Srbije je, uz zahvalnost predsedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata i velikom prijatelju Mohamedu bin Zajedu al Nahjanu, prihvatio poziv ističući da će ova poseta samo dodatno učvrstiti već iskreno prijateljstvo dva naroda i doprineti razvoju odnosa Srbije i Emirata.

Vučić i Al Daheri su takođe razgovarali o daljem jačanju saradnje u različitim oblastima i razvoju bilateralnih odnosa, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Dvojica sagovornika su diskutovali i o unapređenju ekonomskog, a posebno investicionog partnerstva dveju zemalja, sa posebnim akcentom na oblast energetike, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Podeli na: