sreda, 28. septembra 2022. | 09:23
Najnovije vesti

Vučić sa Šojguom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom. Vučić je za Šojgua priredio ručak, kako je ranije najavljeno.

 

Ručak predsednika Aleksandra Vučića i ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua trajao je tri sata i protekao je u iskrenom i prijateljskom razgovoru, saznaje Tanjug.

Tokom sastanka Vučić je Šojguu poklonio lovačku pušku “Crvena zastava”, dok je ruski ministar Vučiću poklonio brošuru sa njegovim crtežima, grafikama i radovima u drvetu.

Osim Vučića i Šojgua, sastanku su prisustvovali ministri odbrane i spoljnih poslova Aleksandar Vulin i Ivica Dačić, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko i vojni zvaničnici Srbije.

Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu boravi u zvaničnoj poseti Srbiji na poziv srpskog kolege Aleksandra Vulina.

Vulin i Šojgu su prethodno položili na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda kapsulu sa zemljom iz Rusije, a na mestu buduće skulpturno-arhitektonske kompozicije “Večna vatra”, čime je i označen početak njene izgradnje.

Podeli na: