недеља, 29. јануара 2023. | 23:11
Најновије вести

Вучић се састао са амбасадором Белорусије

Председник Србије Александар Вучић састао се са амбасадором Белорусије у Београду Валеријем Бриљовом. Вучић и Бриљов сагласили су се да се сви облици сарадње двеју земаља успешно развијају, захваљујући и интензивнијем политичком дијалогу на највишем нивоу.

 

Председник Вучић је рекао да је “јак импулс развоју српско-белоруских веза дала прошлогодишња званична посета председника Лукашенка, доследног и поузданог пријатеља наше земље”, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима председника Републике.

Вучић је нагласио да се то пријатељство посебно манифестује снажном подршком Белорусије територијалном интегритету и суверенитету Србије. Председник Вучић је замолио амбасадора Бриљова да упути поздраве председнику Лукашенку.

Двојица саговорника су констатовали да је, после епидемије коронавируса, најважније усмерити активности на друштвени и економски опоравак.

Председник Вучић је изразио спремност да, уколико је потребно и у оквиру постојећих могућности, Србија упути медицинску помоћ Белорусији.

Председник Вучић и амбасадор Бриљов су разговарали о конкретним корацима за јачање економске сарадње.

Амбасадор Бриљов је изнео неколико предлога за сарадњу српских и белоруских компанија, као и за пласман српских производа на белоруско тржиште, што би увећало спољнотрговинску размену.

Састанак је одржан у згради Председништва Републике Србије.

Подели на: