петак, 18. јуна 2021. | 02:21

Вучић се састао са амбасадором САД Годфријем

Председник Србије Александар Вучић састао се са амбасадором Сједињених Америчких Држава Ентонијем Годфријем.

 

Саопштено је да су председник Вучић и амбасадор Годфри су међусобно изразили жаљење због жртава коронавируса у САД и Србији, као и наду да ће “предузете мере предострожности утицати на сузбијање заразе”.

Додаје се да су двојица саговорника разговарали и о сарадњи Србије и САД у суочавањима са изазовима пандемије, јер се “са њима можемо изборити само заједничким снагама”.

“Пријатељи, какви су Србија и САД, ослањају се једни на друге и у неизвесним временима, какво је време пандемије”, сагласили су се председник Вучић и амбасадор Годфри, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је амбасадор Годфри је, у име администрације САД, захвалио председнику Вучићу и Влади Србије на помоћи да се амерички држављани врате својим домовима и породицама, док је председник Вучић захвалио на помоћи коју је САД упутила Србији за борбу против ковида 19.

“Председник Вучић упознао је амбасадора Годфрија са пакетом мера за опоравак српске економије од последица пандемије, истакавши да рачуна на допринос америчких компанија које већ раде на нашем тржишту, а још више на будуће инвестиције из САД”, истакнуто је у саопштењу.

Двојица саговорника су, како се наводи у саопштењу, изразили очекивање да ће јачати економска сарадња двеју земаља, као и сарадња у другим областима од заједничког интереса, о којима је било речи током посете председника Вучића САД у марту ове године.

Подели на: