nedelja, 14. avgusta 2022. | 01:59
Najnovije vesti

Vučić: Srbija i Crna Gora bi trebalo da resetuju međusobne odnose

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je “Adria televiziji” da će otići u Crnu Goru i dodao da bi dve države trebalo da resetuju međusobne odnose, jer u budućnosti mogu mnogo toga zajedno da urade u korist građana obe zemlje.

 

 

Aleksandar Vučić je istakao da Srbija i Crna Gora nemaju nikog bližeg nego jedna drugu.

“Nadam se da mnogo toga u budućnosti možemo zajedno da uradimo, pa čak i ovu zimu da olakšamo jedni drugima i da pomognemo jedni drugima, jer će biti mnogo teška zima i za jednu i za drugu zemlju. Polako da resetujemo naše odnose i da počnemo da ih gradimo, odnosno da vratimo onu emociju koju smo imali i poštovanja i ljubav, jer teško da imamo nekog bližeg nego jedni druge”, rekao je predsednik Srbije.

Na pitanje da li će uskoro posetiti crnu Goru, Vučić je odgovorio potvrdno.

“Svakako ću doći u Crnu Goru, da li zvanično ili privatno – to je druga stvar. Premijer Crne Gore Dritan Abazović je dobio poziv da zvanično poseti Srbiju 29. juna i dobrodošao je. Imamo puno tema za razgovor i mnogo stvari da rešavamo u interesu svih. Naravno, uvek će postojati oni koji ne razmišljaju o tome kako bi bilo dobro da dve zemlje sarađuju, već kako da to zaustave, ali nemam problem sa tim”, dodao je Vučić i zaključio rečima da pozdravlja sve ljude u Crnoj Gori.

Podeli na: