недеља, 27. новембра 2022. | 09:05
Најновије вести

Вучић: Већ сам једном у Вашингтону рекао шта мислим о међусобном признању

Председник Србије Александар Вучић захвалио се на писму-честитки америчком председнику Џоу Бајдену, у коме се поред уобичајеног истицања посвећености унапређењу економске сарадње, регионалне стабилности и демократских вредности, недвосмислено позива на међусобно признање Србије и Косова као последице. Каже да је, већ једном у Вашингтону рекао шта мисли о признању и да његов одговор неће бити другачији.

 

“Добио сам честитку председника Бајдена. Хвала му за честитку. А што се тиче међусобнох признања то не стоји у акту ниједне светске организавције. Ми разумемо да је то нова америчка политика. Био је покушаја да се тај термин наметне као нешто што је требало да прихватимо камо коначно решење у Вашингтону. Већ сам једном у лице рекао шта мислим о признању и мој одоговор неће бити другачији”, истакао је председник Вучић.

Његов посао је, каже, да чува и штити интересе Републике Србије и за нас је Сретење црвено слово.

“За нас је то много важнија ствар него албанске и америчке жеље. Имамо и ми жеље, већ и другачију реалности, а имамо и слободарску традицију свог народа. То није пријатно јер вам је јасно да ће цела америчка спољно-политичка иницијатива ићи у том смеру”, навео је Вучић.

Истиче да је наше да снажимо нашу земљу у економском смислу, да чувамо мир, да не одговарамо срцем.

“А веруте ми да биох имао много шта да вам одговорим, али то не би донело велику срећу нашој држави”, истакао је Вучић.

Подели на: