četvrtak, 18. avgusta 2022. | 22:38
Najnovije vesti

Vučić:Poštujem Stoltenberga,ali agresija nema opravdanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da NATO agresija na našu zemlju nije imala i neče ni post festum dobiti opravdanje kako međunarodne pravničke i političke javnosti, a ni na moralnom nivou, dodajući da je naša zemlja sada na drugačijem putu i gleda u budućnost.

 

Vučić je, u Lučanima u izjavi novinarima upitan da prokomentarisse izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da je napad na SRJ bio opravdan, naglasio da je 19 najjačih zemalja napalo malu slobodarsku zemlju i nanelo joj veliku štetu od koje se i dalje oporavljamo.

On je rekao da ne kaže da je naša politika bila tada najbolja i pametna, ali da se sada nalazimo na drugačijem putu i gledamo u budućnost.

“Neću samo da kukam i stičem poene na tome što ću nekoga vređati. Ja sam za sve kriv, svakome u ovoj zemlji. Moj posao je da to slušam. Stvari se menjaju i hoću da se bavimo više budućnošću, nego prošlošću”, poručio je Vučić

Podsetio je da on bombardovanje naziva pravim imenom – zločinom, i da se tek, od kada je postao predsednik, obeležava agresija na našu zemlju i odaje počast žrtvama.

Podeli na: