četvrtak, 18. avgusta 2022. | 22:56
Najnovije vesti

Vulin: Kada će neko od Albanaca odgovarati za zločine nad Srbima

Ministar odbrane Aleksandar Vulin reagovao je na izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da za 20 godina niko iz Srbije nije osuđen za “masakre na Kosovu”, postavivši pitanje kada će neko od kosovskih Albanaca odgovarati za zločine nad Srbima.

 

Vulin je u svom sopštenju naveo da Albanaca po popisu stanovništva na Kosovu sada ima više nego pre rata, a Srba za 250.000 manje, dok je Goranaca manje za 20.000.

“Ko je ubio dvogodišnjeg Danila Cokića u krilu trudne majke, ko je ubio decu u Goraždevcu, ko je streljao žeteoce u Starom Grackom, ko je pobio Srbe na Radonjićkom jezeru? Zašto nisu osuđena braća Mazreku za silovanje i ubistvo dvanaestogodišnje devojčice u selu Klečka? Ko je osuđen za masovne grobnice kod Volujka, ko je osuđen za ubistvo Šiptara svedoka u procesu protiv Haradinaja ? Ko je osuđen za ubistva i trgovinu organima otetih Srba, gde su presude za ubijanje, paljenje i proterivanje u pogromu 2004. godine”, upitao je Vulin.

“Kada će neko od Šiptara odgovarati za etničko čišćenje? Tači je lažov, ali i zločinac. Svet će jednom morati da prizna da je šiptarskim teroristima dao vlast i slobodu. Nadam se da će priznanje greške doći pre nego što ‘velika Albanija’ zapali Balkan”, istakao je ministar Vulin.

Podeli na: