subota, 28. januara 2023. | 18:41
Najnovije vesti

Za bolje uslove rada u školama

Opština donirala kompjutere, UNMIK tablet uređaje

 

Opština Gračanica donirala je osnovnim i srednjim školama na teritoriji lokalne samouprave 27 kompjutera za digitalizaciju rada škola, a UNMIK 30 tablet uređaja za decu slabijeg materijalnog stanja za praćenje onlajn nastave.

Kompjutere su prve dobile osnovne škole u Lapljem Selu i Donjoj Gušterici. Direktorima ovih škola uručili su ih predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktorica obrazovanja i kulture Brankica Nićić, čije je odeljenje obezbedilo sredstva za njihovu nabavku.
Popović i Nićić ističu da lokalna samouprava nastavlja da poboljšava uslove za rad u školama, nakon podele školskog pribora prvacima.
-Želimo najbolje uslove za naše učenike i nastavnike. Sada smo obezbedili 27 računara koji će biti od velike pomoći za digitalizaciju rada škola. U tom cilju sarađujemo i sa organizacijama i uspešna saradnja sa UN-om je doprinela tome da smo dobili 30 tableta za isto toliko učenika koji nisu u stanju da ih priušte, a koji će im pomoći pri onlajn nastavi, kazao je Popović.
Direktori škola složni su da će im donacija olakšati svakodnevni rad.
-Opština Gračanica kontinuirano pomaže školama. Potrebe su velike i imamo obećanja da će ovakvih akcija i pomoći biti i dalje. Škole nemaju sopstvene prihode i zavise od institucija, tako da se zahvaljujemo na današnjoj donaciji koja će pomoći pri izvođenju onlajn nastave, kazao je direktor OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić.
Kompjuterske konfiguracije dobile su devet osnovnih i osam srednjih škola na teritoriji opštine Gračanica.

M.Č.
Legenda: Podela kompjutera i tableta

Podeli na: