sreda, 28. septembra 2022. | 08:38
Najnovije vesti

Za bolju nastavu i bolje uslove za studente

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević prisustvovao sednici Rektorskog kolegijuma Univerziteta u Prištini.

 

U sali Rektorata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas je,1.jula , održana sednica Rektorskog kolegijuma na kojoj je prisustvovao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Na sastanku je bilo reči o razvojnim temama vezanim za upis novih studenata, finansijama, poboljšanju kvaliteta nastave, obezbeđivanju novih resursa.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Mladen Šarčević je kazao da je nakon više dolazaka u Kosovsku Mitrovicu primetio da je kvalitet nastave zaista bolji.

“Nakon više dolazaka ovde, mogao sam da primetim da je kvalitet nastave dosta bolji a mislim da smo veoma dobro prošli prvi krug upisa i stim što septembra očekujemo da zamišljene stvari budu ostvarene. Dogovorili smo otvoreni upis što znači da studenti koji žive na Kosovu i Metohiji imaju pravo se njihovo studiranje finansira iz budžeta“, – rekao je Šarčević.

Z. Vlašković

 

Podeli na: