četvrtak, 18. avgusta 2022. | 22:33
Najnovije vesti

Zaharova traži da se kazne odgovorni za napad na Krasnoščekova

Rusija će tražiti kažnjavanje svih odgovornih za prebijanje člana misije UN na Kosovu Mihaila Krasnoščekova, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

 

Hapšenje i premlaćivanje ruskog državljanina, službenika UN koji ima diplomatski imunitet, svedoči o atmosferi potpune nekažnjivosti u pokrajini, apsolutnom nepoštovanju međunarodnog prava i normi civilizovane međunarodne komunikacije”, rekla je Zaharova na konferenciji za novinare.

Rusija će nastaviti pažljivo da prati napredak istrage o incidentu i insistiraće na kažnjavanju počinilaca kroz čitav lanac komandovanja, dodala je portparolka ruskog ministarstva.

“Moramo da konstatujemo da Kosovo ostaje glavni izvor nestabilnosti i potencijalnih sukoba u regionu. Ova teritorija je praktično nekontrolisana. Ona nije samo izvor nestabilnosti, već i potencijalno opasna, nekontrolisana teritorija u centru Evrope”, ukazala je Zaharova.

Specijalne jedinice kosovke policije sprovele su akciju na severu srpske pokrajine u utorak ujutro pod izgovorom borbe protiv organizovanog kriminala.

Više ljudi je povređeno, uključujući trojicu policajaca, jednog novinara i dva pripadnika Ujedinjenih nacija, od kojih je jedan državljanin Rusije Mihail Krasnoščekov.

Podeli na: