Најновије вести

Заражени из Косовске Каменице имао контакт са најмање 15 особа, чланови породице немају симптоме

Синоћ је откривено да је 42-годишњи мушкарац из Косовске Каменице заражен коронавирусом. Исти је ушао на Косово 18. марта преко прелаза Бела Земља, да би касније био под карантином, преноси Газета Експрес.

 

Директорка Дома здравља у Каменици Суна Зајми рекла је за Газету Експрес да је заражени возач аутобуса који је превозио путнике из Немачке и Швајцарске.

„Последњи пут био је у Немачкој и боравио је само један дан. На Косово је ушао 18. марта, преко граничног прелаза Бела Земља. По повратку био је у карантину. Првих неколико дана одлазио је у Дом здравља, јер је био забринут, али немам извештаја да је прекршио правила карантина“, рекла је Зајми.

Зајми је навела да имају списак од 14-15 особа са којима је заражена особа имала контакт, а да до сада нико од чланова породице није показао никакве симптоме.

Газета Експрес наводи да је Министарство унутрашњих послова и управе одлучило синоц́ да стави село Топаница код Каменице у карантин. Према одлуци, та мера је изречена јер су грађани имали непосредан контакт са особом која се показала позитивном на коронавирус.

Подели на: