петак, 03. фебруара 2023. | 07:04
Најновије вести

ЗЈЗ Косовска Митровица: Пи-си-ар тестирање на лични захтев понедељком и четвртком

Услуга електронског заказивања за пи-си-ар тестирање на лични захтев функционише од петка, 2. октобра, а Завод за јавно здравље Косовска Митровица врши тестирање понедељком и четвртком, у периоду од 9 до 11 сати.

 

Епидемиолог Завода за јавно здравље у Косовској Митровици, др Александар Антонијевић, каже за Радио Контакт Плус, да грађани увелико подносе захтев за комерцијално тестирање преко портала еУправа и да је процедура крајње једноставна, а за оне који не могу да се снађу овим путем, то могу урадити преко броја телефона: 011/362-0000 сваким радним даном од 8 до 20 часова.

Додаје да се пи-си-ар тестирање на лични захтев заказује и плаћа, док за остале то не важи, односно за оне који иду у терцијарне установе, затим када је у питању хоспитализација, индикација, као и за студенте који студирају у иностранству, те да је за њих тестирање бесплатно.

Цена пи-си-ар тестирања за грађане Републике Србије и са боравком у Србији износи 6.000 динара, док за страна лица без боравка (туристи) износи 14.110 динара.

Процедура заказивања пи-си-ар тестирања на лични захтев у Заводу за јавно здравље Косовска Митровица је следећа:

Потребно је на портал еУправа одабрати еЗаказивање за тестирање на лични захтев и изабрати опцију Покрени услугу. Након тога изабрати опцију Завод за јавно здравље Приштина са седиштем у Косовској Митровици, затим ће се приказати календар где је потребно одабрати неки од слободних термина.

Након одабира термина потребно је попунити сва наведена поља и кликнути на тастер Закажи.

Др Антонијевић оцењује да је епидемиолошка ситуација на северу Косова за сада добра, а да, са друге стране, има већих јављања из средина јужно од реке Ибар.

„Из Гњилана и Штрпца имамо јављања. Углавном нису повезани случајеви. То су доласци из централне Србије и иностранства, тако да није локална трансмисија у питању, него су импортовани случајеви. Такође и у Звечану региструјемо по једно-двоје позитивних недељно, али, кажем, ситуација на северу је одлична, јер се не ради о тежим случајевима“, поручује епидемиолог Антонијевић.

Подели на: