Најновије вести

Њујорк тајмс “побркао” Тачија и Вучића

Најпознатији амерички лист Њујорк тајмс објавио је на Твитеру да је састанак у Вашингтону отказан, јер је лидер Србије оптужен за ратне злочине.

 

Свакоме се догоди да погреши, али изгледа да угледни Њујорк тајмс не исправља грешку претерано брзо, чак ни када им на њу укаже стотине читалаца.

Најављујући на Твитеру текст о отказивању састанка Београда и Приштине у Вашингтону Њујорк тајмс је написао да је до отказивања дошло јер је “лидер Србије оптужен за ратне злочине”, иако у поднаслову испод пратеће слике пише да се ради о “лидеру Косова”.

Најава је изазвала много коментара у којима се већином скреће пажња да се ради о нетачном наводу, али навод није промењен ни неколико сати касније.

Иначе, сам текст о отказивању састанка изазвао је реакцију главног америчког преговарача Ричарда Гренела, који је на Твитеру написао да је у њему пуно грешака што и не чуди, јер аутор с њим није ни разговарао.

Аутор текста Патрик Кингсли одговорио му је да је од фебруара једанаест пута покушао од њега да добије изјаву на разне теме, али да му је Гренел увек био недоступан.

Гренел је то потврдио рекавши да је одбио комуникацију због Кингслијеве пристрасности, која по Гренелу узрокује текстове са толико грешака.

Подели на: