Најновије вести

Вучић са Хилом о детаљима сарадње Србије и САД

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са амбасадором САД Кристофером Хилом о детаљима билатералне сарадње.

 

Александар Вучић је на Инстаграм профилу будуцностсрбијеав, навео да је са Кристофером Хилом разговарао након низа успешних састанака с америчким званичницима на 77. заседању Генералне скупштине УН.

“Разговарао сам са амбасадором Хилом о детаљима билатералне сарадње, поготово у светлу низа успешних састанака које смо у Њујорку имали са УС званичницима током УНГА77”, навео је председник Србије на Инстаграму.

На састанку је било речи и о другим важним билатералним питањима и односима између Србије и САД, али и о кључним проблемима у региону Западног Балкана, наведено је у саопштењу са састанка.

“Председник Вучић је истакао да је Србија посвећена јачању економских и билатералних односа са Сједињеним Државама, те да је у том контексту задовољан разговорима које је у Њујорку имао са бројним званичницима америчке администрације, али и пословним људима који су исказали интересовање за сарадњу у областима у којима велики потенцијали нису у довољној мери искоришћени”, наведено је у саопштењу.

Током разговора, истакнута је заједничка потреба да се сарадња између две земље интензивира у свим областима, али и у сфери енергетике, коју би требало додатно продубити и појачати кроз заједничку реализацију конкретних пројеката од суштинског значаја за напредак Србије.

Говорећи о ситуацији у региону, саговорници су закључили да је очување мира и стабилности на Западном Балкану од пресудног значаја и додали да економски просперитет и фокусирање на решавање економских проблема може да буде од огромне помоћи у отклањању политичких несугласица.

Председник Вучић је изразио наду да ће у наставку политике регионалног повезивања и отвореног позива на сарадњу свим земљама региона, имати јаку подршку Сједињених Држава, као и да ће у бројним пројектима од регионалног значаја САД бити поуздан партнер Србије, саопштено је из Председништва.

Подели на: