Најновије вести

У Северној Митровици осванули графити са потписом “Северне бригаде“

У Северној Митровици јутрос су на више места осванули графити са порукама: “Не брините”, “Ту смо”, “Чекамо”, пренето је на бројним налозима албанских корисника друштвених мрежа.

 

Слични графити су и раније били исписани на улицама Северне Митровице, као и у осталим општинама на северу КиМ, али сада се први пут појавио и потпис “Северна бригада”.

У Северној Митровици осванули графити: “Не брините, ту смо, чекамо”. Графити се могу видети на главном шеталишту и на локалима по граду.

Графити су исписани шаблоном уочи новог састанка председника Србије и премијера привремених приштинских институција, али и након јучерашњих разговора Вучића са генералним секретаром НАТО-а када је српски председник поручио да на Северу постоји “нова генерација клинаца који неће да трпе терор”, али и да то “нема више везе ни са њим, ни са Јансом Столтенбергом”.

Пре више од месец дана на улицама Косовске Митровице исписани су и графити “Нема предаје – КМ остаје”, а уочи најаве владе у Приштини о почетку пререгистрације српских таблица градова на КиМ на РКС.

Подели на: