Најновије вести

Ескобар: Вучић потпуно посвећен регионалној стабилности

Специјални представник САД за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је да после разговора са председником Србије може да каже да је Александар Вучић потпуно посвећен регионалној стабилности.

 

Габрујел Ескобар је за Јуроњуз Србија, на маргинама Стратешког форума на Бледу, рекао да треба искористити ту добру вољу као и, како тврди, добру вољу приштинске стране.

Додао је да се нада да неће морати да се говори о поделама на Западном Балкану.

Указао је и да су многи људи у региону забринути за оријентацију Србије, али да он верује да је чланство у ЕУ тежња Србије.

“Заиста верујем и надам се да је тежња Србије да буде пуноправни члан ЕУ и да нећемо морати да говоримо о поделама на Западном Балкану. После разговора са председником Србије Александром Вучићем могу да кажем да је потпуно посвећен регионалној стабилности, да не жели насиље. Треба да искористимо ту добру вољу, и добру вољу друге стране, Косова и надам се да ће лидери у региону чути шта је рекла (председница Европске комисије) Урсула фон дер Лајен, да Западни Балкан заиста жели да буде део Европске уније и да то желе грађани овог простора. Видимо оптимизам на свим странама”, поручио је Ескобар.

Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ саопштио је у суботу да су Београд и Приштина постигли договор о документима.

Подели на: