Најновије вести

Спортски рекреативци из Косовске Митровице, успешно су финиширали полумаратонску стазу

У Београду је у недељу на 35. Београдском маратону наступило око 10 такмичара из Косовске Митровице. Гостујући у Јутарњем Програму Радио Косовске Митровице, један од учесника, Нино Трпковић казао је да се лично спремао око три месеца и да је задовољан резултатом мада је мислио да ће брже истрчати стазу.

 

“Свакако да су и временски услови утицали на то обзиром да је било изузетно топло, тако да је и старт трке због високе температуре ове године био у 8,00 ујутро”. Укупни утисци су да је организација била на врхунском нивоу и да је наступио велики број одличних тркача, из Србије, региона и света, тако да је и то део привилегије, учествовати на једном оваквом такмичењу, поред око 7000 тркача, истакао је Трпковић.

Медју онима који су трчали полумратон из Митровице, најбољи резултат забележио је Кривошић Данијел 1,00 х 32 мин, Дејан Милосављевић је такодје трчао испод 2,00 х, док су остали, у зависности од година старости, а најстари медју њима има 66 година, што је свакако један од фактора, остварили своје просечне резултате. Трпковић такодје наводи да је у Косовској Митровици, и уопштено ова рекреативна дисциплина у експанзији, али да су бројни такмичари овом прилико из одредјених разлога и повреда морали да одустану од наступа. Ипак није изостала њихова морална и другарска подршка.

Поред тога наводи, да је организаовање рекреативних спортиста постало много озбиљније и да ће се томе тежити, обзиром да од пре два до три месеца функциониже Асоцијација “Спорт за све”, која има намеру да окупи све заинтересоване рекреативце без обзира на грану дисциплине која их интересује. Медју првим активностима која ће се реализовати за две недеље је “Идемо стазама Славка Чебешека”.

Што се тиче полумаратонаца подсећамо да су претходно истрчали Крушевачки полумаратон, да ће ускоро бити учесници Копаоник траил трке, а да следе и трке у Чачку, Крагујевцу, Апатину, Новом Саду, на Палама…, па ко где може.

Асоцијација “Спорт за све” и Установа за Спорт Косовске Митровице су ове године делом подржале наступ рекреативаца – полумаратонаца, у којима су препознали искрене пријатеље који негују здрав живот, подстичу спортске рекреативне активности и раде на омасовљењу.

Бавите се спортом, без обзира на услове које нам нуди окружење, ко год има жеље успеће да се снадје. Није све у професионализму, који сам и ја окусио, а по мени “ рекреативан спорт је уствари најлепши спорт” закључује Трковић.

Подели на: