Најновије вести

Вучић: Сарадња између Србије и Свете столице веома добра

Председник Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету апостолског нунција у Београду надбискупа Лучана Суријанија и захвалио му на личном залагању на унапређењу односа између Србије и Свете столице.

 

“Председник Вучић је нагласио да је сарадња између Србије и Свете столице веома добра и на изузетно конструктивном нивоу, те подсетио на ранију посету Ватикану и мудре речи папе Франциска, које су га увериле у подударност ставова по многим значајним регионалним и међународним питањима”, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Вучић је такође истакао да су односи Србије и Свете столице засновани на истинском међусобном уважавању и изразио захвалност Ватикану на поштовању територијалног интегритета Републике Србије, кроз принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Надбискуп Суријани је рекао да је током шестогодишњег боравка у Србији био сведок развоја наше земље и уједно поздравио велики допринос председника Вучића миру и стабилности у региону.

Председник Вучић је надбискупу Суријанију пожелео добро здравље и много успеха у будућем раду.

Подели на: