Најновије вести

Ново скрнављење Споменика убијеним и киднапованим Србима у Великој Хочи

У ноћи између суботе и недеље на Споменику убијеним и киднапованим Србима у Великој Хочи поцепана је и однесена застава Србије. Представници Привременог органа општине Ораховац у недељу су одмах поставили нову тробојку, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

 

Ово није први пут да екстремисти скрнаве споменик у Великој Хочи, наводи Канцеларија за Косово и Метохију у саопштењу и додаје да је новембра прошле године поломљен крст, срушен јарбол и украдена застава са овог знамења које је подигнуто у спомен на 84 невино страдалих Срба са територије ове општине током 1998. и 1999. године.

“Уместо да њихов споменик буде место највећег пијетета и поштовања, он се континуирано скрнави и уништава, али ће Канцеларија за Косово и Метохију са привременим органом Ораховца санирати свако такво оштећење, јер нећемо дозволити да мржња и насиље опстану. Нема сумње да овакви срамотни инциденти имају своје упориште у антисрпским изјавама и поступцима политичара из Приштине који немају поштовања ни трунке цивилизацијског односа ни према Србима који су остали да живе на Косову и Метохији, а мира не дају ни мртвим Србима, чији се гробови и споменици учестало вандализују”, наведено је у саопштењу.

Подели на: