Најновије вести

Приштина ојачава полицију на административној линији

Министарство унутрашњих послова у Приштини набавило је наоружање, борбена возила и другу оружану опрему у вредности од преко девет милиона евра, а један њен део намењен је потребама полиције на административној линији, показује извештај Трезора.

 

Приштина је за наоружање платила 1.300.000 евра. За пушке дугих цеви за потребе полиције на административној линији издвојено је 350.000 евра. Оклопна возила, водени топови и блиндиране лимузине плаћени су 7.130.000 евра.

Према наводима локалних медија, у извештају Трезора наводи се да је министарство унутрашњих послова у Приштини купило и специјализовану опрему за полицију на административној линији у вредности од 280.000 евра, док је за истрагу купило поверљиве алате за 300.000 евра.

У Приштини су током ове године формирали Јединицу за брзе интервенције, која интервенише у ванредним ситуацијама и као подршка редовној полицији на административној линији.

Од октобра прошле године у непосредној близини административних пунктова Јариње и Брњак, подигнуте су базе граничне полиције, у којим су стално присутни припадници специјалне јединице са дугим цевима и оклопним возилима.

Подели на: