Најновије вести

Брнабић с председавајућим ОЕБС-а о сарадњи и ЕУ интеграцијама

Премијерка Ана Брнабић разговарала је с председавајућим ОЕБС-а и министром спољних послова Пољске Збигњевом Рауом о сарадњи с том европском организацијом, билатералним односима двеју земаља, као и и европским интеграцијама Србије.

 

Ана Брнабић је у разговору с Збигњевом Рауом истакла значај који Србија придаје ОЕБС-у и улози коју та организација има у области европске безбедности.

Похвалила је рад операција на терену, а посебно Мисије ОЕБС-а, са којом Србија од њеног успостављања има изузетну сарадњу и која даје значајан допринос у спровођењу реформских процеса.

Када су у питању реформе у области владавине права, Брнабић је поручила да је Влада посвећена раду на унапређењу свеукупног медијског окружења и да је у томе ОЕБС изузетно важан партнер.

Истакла је да та Организација представља и мост сарадње између владе, с једне стране, и медија и организација цивилног друштва, с друге, истичући да ће један од кључних приоритета и будуће владе бити активности у области владавине права, и то пре свега реформа правосуђа и медија.

Збигњев Рау је посебно истакао квалитет законодавног оквира за заштиту и унапређење права националних мањина у Србији и изразио спремност да настави сарадњу по том питању.

Премијерка је истакла да су односи двеју земаља традиционално пријатељски и захвалила шефу пољске дипломатије на подршци коју пружа европском путу Србије и Западног Балкана.

Такође, захвалила је Рауу на напорима у грађењу добрих односа двеју држава и дугогодишњем конструктивном партнерству ОЕБС-а и Србије.

Подели на: