Најновије вести

Вулин: Русија неће променити став о лажној држави Косово

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да Русија неће променити став о лажној држави Косово и да ниједан потез званичника Русије не иде у другом правцу, баш као што ниједан потез званичника ЕУ и САД не иде у правцу повлачења признања Косова.

 

“Нису Руси поставили глупо питање Међународном суду правде, већ Срби, и нису Руси, већ Срби изместили решавање косовског проблема из Уједињених нација, наравно, ако прихватимо да је власт Тадића и Јеремића била српска власт. Срамни потези власти ДОС-а оставили су прилику свима да користе одлуку Међународног суда правде како год им одговара, свима осим Србима у чије име је глупо питање постављено” рекао је министар Вулин у саопштењу, реагујући на, како се каже, наводе у појединим медијима да Руска Федерација у теорији поштује територијални интегритет Србије, али не и у пракси..

“Русија неће променити став о лажној држави Косово и ниједна изјава или потез званичника Руске Федерације не иде у другом правцу, баш као што ниједна изјава или потез званичника Европске уније или Сједињених Америчких Држава не иде у правцу повлачења признања Косова или поштовања територијалне целовитости Србије”, нагласио је Вулин,

Подели на: