Најновије вести

Отворена летња Школа пливања и ватерпола у Грачаници

Већ другу годину заредом, на базену Хацијенда у Грачаници почела је са радом Школа пливања и ватерпола, коју ће и ове године водити прослављени ватерполиста Никола Рађен.

 

За децу и младе узраста од 5 до 17 година, ово је јединствена прилика да науче технике пливања и ватерпола. Школа ће трајати до 19. јуна, а након успешно завршене школе прошлог лета, ове године пријављен је још већи број полазника. Никола Рађен, који са младима ради и у оквиру “Академије талената”, сматра да су наша деца веома талентована за ову врсту спорта и очекује да ова школа постане традиционална у Грачаници.

– Академија талената ће се увек одазвати сваком позиву и учествовати у оваквим пројектима. Наша идеја је да свако дете заслужује да се бави спортом и да свако дете научи да плива. Искористио бих прилику да се захвалим Канцеларији за Косово и Метохију, директору Петру Петковићу, начелнику округа Срђану Поповићу јер без њих се ништа не би десило. Велико хвала на подршци коју ћемо сигурно оправдати овде – каже ватерполиста Никола Рађен.

Организатори овогодишње школе пливања су Косовски управни округ и привремени орган града Приштине, покровитељ је Канцеларија за Косово и Метохију. Циљ једног оваквог пројекта, да се деци на Косову и Метохији приближе неки од спортова са којима до сада нису имали прилике да се сусрећу на професионалном нивоу.

– Радује то да је поново одзив деце веома велики и да су исто тако и родитељи веома задовољни. Поготово је то битно у ово време када ситуација није једноставна, а треба измамити осмехе наше деце и учинити да она буду задовољна. Овом приликом бих се захвалио Канцеларији за Косово и Метохију, која је препознала овај догађај као нешто што треба да се одржи и пре свега, директору Канцеларије Петру Петковићу који нам је изашао у сусрет – истиче начелник Косовског управног округа Срђан Поповић.

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић захвалила је Канцеларији за Косово и Метохију, Косовском округу и привременом органу града Приштине на организацији овог важног спортског подухвата за нашу децу.

– Сматрам да је ово ствар и здравствене и физичке културе наше деце, а пливање је један од најздравијих спортова за физички развој деце и пливање је једноставно превенција здравља. Захваљујем се организаторима и надам се да ће ова школа пливања и ватерпола постати део спортске традиције у Грачаници – нагласила је Љиљана Шубарић

Школа пливања и ватерпола представља својеврсни спортски спектакл, како за полазнике школе, тако и за све посетиоце базена, љубитеље спорта и навијаче ватерполо утакмица. Да додамо и то да су се у школу ове године пријавила, не само деца из Грачанице, већ и из многих других места на Косову и Метохији.

Подели на: