Најновије вести

Шести дан барикада у Лепосавићу

Неуморни су грађани општине Лепосавић, дисциплиновано се смењују по утврђеном распореду на барикадама у Лешку и у Ибарској Слатини на подручју општине Лепосавић. Зимски услови смена кише и снега, па ни хладноћа не омета их да се изборе за своја права. А желе само мир и да остану своји на своме. Дан за даном пролази, а нема резултата да се ситуација разреши, дипломатија не даје резултате и све се продужава у недоглед.

Све је кренуло прошле суботе, након хапшења бившег полицајца КПС Дејана Пантића. Председник ПО општине Лепосавић Зоран Тодић, организовао се да посредно преко ЕУЛЕКСА пошаље лекове за Пантића, али нема потврдне информације да је лекове Пантић и добио. У неизвесности протичу дани, а само је извесна одлучност овдашњег становништва да нема одустајања, да се морају достојанствено држати, да не угрожавају никога, а да истрају у својим захтевима. Захтеви остају пуштање на слободу ухапшеног Пантића, коме је одређен притвор на 30 дана и повлачење специјалне Косовске полиције са Севера. Само на тај начин вратило би се стање у нормалу и цео овај простор био би одблокиран, а грађани би се вратили свакодневним обавезама.
Овако, блокаде остају, Основне и Средње школе не раде, а и студенти не могу да долазе на наставу, осим оних који су у студентским домовима који не путују.
Дневна штампа на долази већ недељу дана, а прехрамбене радње су још увек добро снабдевене. У оваквим околностима тешко се живи, и сви очекују да ће се наћи решење да се ова ситуација превазиђе.

В.Вукојевић

Подели на: