Најновије вести

Вучић са амбасадором Уједињених Арапских Емирата о јачању сарадње и развоју билатералних односа

Председник Репубике Србије Александар Вучић састао се са амбасадором Уједињених Арапских Емирата у Београду Мубараком Саидом ал Дахеријем, са којим је разговарао о даљем јачању сарадње у различитим областима и развоју билатералних односа, као и актуелним регионалним и међународним питањима од заједничког интереса.

 

Мубараком Саидом ал Дахери је Александру Вучићу пренео поздраве и позивно писмо председника Уједињених Арапских Емирата шеика Мохамеда бин Заједа ал Нахјана за званичну посету.

Председник Србије је, уз захвалност председнику Уједињених Арапских Емирата и великом пријатељу Мохамеду бин Заједу ал Нахјану, прихватио позив истичући да ће ова посета само додатно учврстити већ искрено пријатељство два народа и допринети развоју односа Србије и Емирата.

Вучић и Ал Дахери су такође разговарали о даљем јачању сарадње у различитим областима и развоју билатералних односа, као и актуелним регионалним и међународним питањима од заједничког интереса.

Двојица саговорника су дискутовали и о унапређењу економског, а посебно инвестиционог партнерства двеју земаља, са посебним акцентом на област енергетике, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Подели на: