Најновије вести

Други бициклистички маратон у Лепосавићу окупио више од 70 учесника

Други по реду бициклистички маратон, у организацији чланова МТБ Лепосавић под називом “Козница 2023”, окупио је данас више од седамдесет учесника. Маратон је, како је првенствено планирано, требао да се одржи у јуну месецу, али због безбедносне ситуације одложен је за септембар.

 

Заљубљеници у бициклизам упркос магли, данас ће кроз чари природе возити средње тешку стазу дугу 36,5 км који није такмичарског карактера, али шаље поруку да су сви они који стигну на циљ победници. Бициклисти су кренули из центра Лепосавића, а и пратњи су им возила за окрепљење и подршка медицинске помоћи.

Бобан Јоковић из МТБ тима каже да је стаза тешка и да ће имати два окрепљење. Он је позвао да сви нађу времена и изађу у природу.

“Друштво се окупило по други пут да ове године направи лепу причу и изађе из зоне конфора. Пролазимо стазу 36 километара, кроз најлепша села наш Лепосавић. Стаза није наивна, биће тешка јер је протеклих дана падала киша има и блата. Биће једно добро дружење и надамо се без неких озбиљних падова. Порука је да изађемо из зоне конфора, оставимо мобилне телефоне, таблете и све остале савремене геџете да седнемо на два точка, да се повежемо са природом и да уживамо данас”, казао је Јоковић.

Јаков Петровић најмлађи је учесник, а уједно му је и први бициклистички маратон.

“Први пут учествујем на МТБ маратону и ово је прва стаза на коју ћу возити бицикл. Заволео сам бициклизам, зато што волим да тренирам, а тиме се рекреативно бави и мој тата. Данас ћу возити целу стазу и биће ми веома занимљиво”, рекао је Петровић.

Јелена Костић из Рашке, једина је дама на данашњем маратону. Бицикло је заволела од основне школе, а љубав се каже развила још више због супруга са којим је данас у Лепосавићу.

“Бицикл сам заволела од основне школе, након тога љубав према бициклизму се развила због супруга који је врстан у томе. Очекујем да ће данас вожња бити добра и да неће бити кише. Привукла нас је природа, окружење око нас, различити предели и осећај слободе коју нуди вожња бициклом. У овој нашој ери дигитализације много је важно да поручимо деци, посебно јер сам као професор упозната колико деца данас имају слабо физичке активности да се вратимо правим вредностима и да поново заволимо спорт било које врсте”, истакла је Костић.

Директор Спортско туристичке организације Марко Радисављевић додао је да ће ова организација подржаће и у будућности ову манифестацију уз већи буџет.

“Спортско туристичка организација у сарадњи с општином Лепосавић већ годинама уврштава бициклистички трку у своју стандардну манифестацију. Ово што организатор ради за ову манифестацију је стварно невероватно, ентузијазам и енергију коју они улажу да да би ово било на високом нивоу је стварно невероватно и овом приликом морам да их похвалим. Сами такмичари пропагирају један здрав спорт, представљају нашу природу општине Лепосавић у најбољем светлу, подижу еколошку свест и буду прави пример младима и старима. Ова манифестације из године у годину сада можемо рећи да је и традиционална, јер окупља све већи број људи и то ми је посебно драго”, рекао је Радосављевић.

МТБ или брдски бицикл предодређен за вожњу за брдско планинске пределе, а данас ће проћи једна од најлепши села у општини Лепосавић. Трикосе, Добрава, Стржин, Јелакце, Локвица, Копориће, Улије и завршава се на Чукарку у Лепосавићу.

Подели на: